Ημερίδα του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις

FacebookTwitterGoogle+Share

6/6/2016

Ημερίδα με θέμα «Η πάλη του εργατικού κινήματος για την κάλυψη των απωλειών και ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές» πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιούνη.

Το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της διεκδίκησης από το εργατικό κίνημα της αποκατάστασης συγκροτημένων δικαιωμάτων, για τους όρους δουλειάς, ήταν και παραμένει ένα μεγάλο μέτωπο ταξικής αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το υπηρετούν.

Στην εισήγηση που έκανε ο Γιάννης Τασιούλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τόνισε ότι η οργάνωση της πάλης για την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς και μεροκάματα, για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και ειδικά η επαναφορά του καθεστώτος των ΣΣΕ παραμένει στην προμετωπίδα του αγώνα μας, γιατί συνδέεται με όλους τους όρους ζωής και δουλειάς των εργαζομένων, γιατί επιδρά στο σήμερα και το αύριο. Συνδέεται με διάφορες κοινωνικές παροχές, επιδόματα ανεργίας, ασθένειας, τις συντάξεις.

Αμέσως μετά την εισήγηση ακολούθησαν θεματικές παρεμβάσεις για ζητήματα όπως η ανεργία, οι ανατροπές στους μισθούς και τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων,  ο ρόλος του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στην υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων, η διεθνής πείρα γύρω από τις αντεργατικές ανατροπές, οι συνέπειες στις γυναίκες και στη νεολαία, με έμφαση στους νέους που κάνουν μαθητεία και οι Ενώσεις Προσώπων, για το ρόλο των οποίων τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου (Video).

 

Η εισηγητική ομιλία του Γιάννη Τασιούλα σε pdf Εισήγηση